Voorbereidingen expeditie naar Noorwegen

Donderdag 23 februari vertrekken we naar Noorwegen. We vliegen via Oslo helemaal naar het noorden. We doen de noordelijkste stad Tromsø aan en varen om de Noordkaap heen naar Kirkenes, een stad tegen de Russische grens.

De plaatsen waar we naartoe gaan liggen boven de poolcirkel. Temperaturen ter plaatse zullen regelmatig beneden de -10 graden Celsius meten. Onze reis mag dus met recht een expeditie genoemd worden.

Deze expeditie vereist een goede voorbereiding. We hebben dikke kleding gekocht, die bestand moet zijn tegen de barre omstandigheden die we daar aan zullen treffen. Thermo-ondergoed, warme jassen, mutsen, sjaals, handschoenen en sneeuwschoenen. De kou mag ons er niet onder krijgen!

Noorderlicht

Het hoofddoel van onze reis is het magische noorderlicht. We willen het zien en fotograferen. Dat zal niet makkelijk zijn, want het schouwspel doet zich alleen voor als het onbewolkt is. De medewerking van de weergoden is dus noodzaak.

De tijd van het jaar is in ieder geval optimaal. Er zijn dagen met hoge zonnewind-activiteit, het fenomeen waardoor het noorderlicht veroorzaakt wordt.

Het laatste deel van de reis varen we met de Hurtigruten boot mee om de Noordkaap heen naar Kirkenes. Hier slapen we een nachtje in een ijshotel en gaan we koningskrabben vangen.

Alles bij elkaar een ambitieuze reis, waar we erg naar uitkijken. Op deze reisblog zullen we onze verrichtingen bijhouden indien de internetverbinding ter plaatse het toelaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.