Op jacht naar het noorderlicht

Om er zeker van te zijn dat we een goede locatie zouden vinden om het noorderlicht te bekijken, hadden we een excursie geboekt. Een enthousiaste Slowaak genaamd Pettr kwam ons ophalen in een busje. Hij werd vergezeld door de zo mogelijk nog enthousiastere Noor Mikel.

De weersomstandigheden zaten niet mee. De omgeving van Tromsø was bewolkt. Gelukkig had Pettr een idee wat hij deed. Na ongeveer drie uur rijden om de fjorden, had hij een plekje gevonden ten oosten van Tromsø vlakbij Skibatn, waar de lucht erg helder was. Hier stelden we ons op in afwachting van het groene schouwspel.

De activiteit van het noorderlicht was vandaag slechts beperkt. We zagen een lichte aura tussen de bergen. Later in de nacht kwamen er nog wat andere vormen bij. Gelukkig hebben we de Aurora Borealis wel vast kunnen leggen op onze camera’s.

Om de spirit erin te houden ging Mikel een kampvuurtje maken en barbecuen. Met worstjes, vis en gehaktballetjes op het vuur vertelde hij sprookjes over trollen en andere Noorse folklore.

Het was afzien. De temperatuur was gedaald tot -10 graden celsius. Ondanks mijn warme kleding kreeg ik het na een paar uur toch serieus koud.

Maar het was de moeite waard. Niet alleen het noorderlicht was bijzonder. De sterrenhemel was ongekend helder.

Ik heb zelfs wat vallende sterren gezien. Uiteraard heb ik snel een wens gedaan. Ze staan zelfs op de foto! Kijk maar eens goed naar het onderstaande plaatje.

Na de reis terug zitten we er goed doorheen. De kou en de lange, intensieve dagen hebben hun tol geeist. Het wordt tijd om even uit te rusten. De volgende dag staat er weer een nieuwe excursie op het programma.

One thought on “Op jacht naar het noorderlicht

  1. After looking at a number of the articles on your
    website, I honestly like your way of blogging. I book marked
    it to my bookmark site list and will be checking back in the near future.
    Please check out my website as well and tell me
    your opinion.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.