Vergeefse hoop op het noorderlicht

Overdag hebben we rustig aan gedaan, om aan te sterken voor wanneer we op jacht gaan naar de Aurora. Rond 17:00 uur meldden we ons weer bij de Tourist Information, om opgepikt te worden door Pettr voor ons volgende avontuur tussen de fjorden.

Zijn gezicht was vandaag een stuk minder vrolijk gestemd. De reden werd al snel duidelijk. De kansen om noorderlicht te zien waren door de dichte bewolking zo minimaal, dat hij ons adviseerde om van de excursie af te zien. Teleurstellend, maar aan het weer doe je niets.

De beste kans hadden we in Tromsø zelf, dus we maakten een rondje door de haven, waar het schip van Hurtigruten lag aangemeerd. De stad is prachtig om te zien ’s avonds met de vele lichtjes aan de voet van de bergen.

Daarna liepen we door naar het bevroren meer. Onderweg passeerden we een begraafplaats. Hoewel ze hier duidelijk rekening houden met een groot sneeuwpakket, zijn sommige stenen volledig ondergesneeuwd.

We hebben een tijdje bij het bevroren meer gestaan, in de hoop toch nog wat van het noorderlicht te zien, maar helaas trok de lucht al snel dicht en was de kans verkeken.

Het is duidelijk er geen garantie is om de aurora te zien. We zijn nu drie dagen op pad geweest, waarvan we slechts één keer beperkt het noorderlicht gezien hebben, na een autorit van drie uur.

Gelukkig is ons verblijf in Tromsø nog niet ten einde. Komende dagen zijn de voorspellingen een stuk rooskleuriger. We blijven dus vol vertrouwen dat ons harde werken en de ontberingen die we doorstaan uiteindelijk tot het gewenste resultaat gaan leiden.

One thought on “Vergeefse hoop op het noorderlicht

  1. Papa en Ineke

    Prachtige plaatjes, mooie verhalen een echt waardevol avontuur waar jullie nu mee bezig zijn! Heel veel plezier nog!. En fijn dat we weer mee mogen “reizen”
    Lieve groetjes van ons beiden Papa en Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.