Op de ‘Top of Europe’ oog in oog met een kudde rendieren

Naast het eiland waarop het grootste deel van Tromsø is gelegen, ligt een berg waarvan de top via een kabelbaan te bereiken is. Deze ‘Top of Europe’ mochten we natuurlijk niet missen.

Om er te komen, liepen we de brug over langs de beroemde Arctic Church van Tromsø. We zijn nog even naar binnen gelopen, maar waren binnen 5 minuten alweer buiten. Afgezien van de mooie glas-in-lood ramen, is de kerk heel eenvoudig van binnen, zoals we dat in Scandinavië wel vaker hebben gezien.

De kabelbaan brengt je ongeveer 370 meter omhoog, waar je inderdaad een prachtig uitzicht over de stad hebt. Het was een heldere dag waardoor we extra ver konden kijken.

Het uitkijkpunt is nog niet helemaal boven, het laatste deel van de klim moet te voet worden afgelegd. We besloten ervoor te gaan en werden beloond voor onze inzet, want onderweg kwamen we een kudde rendieren tegen! De vriendelijke dieren stoorden zich niet aan ons en vervolgden hun klim door de sneeuw. In hun verschillende kleuren zijn ze mooi te zien in het hagelwitte berglandschap.

De Hurtigruten-boot waar we over een paar dagen op vertrekken, konden we zien aankomen vanaf de berg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.