Naar Schiphol, en weer terug

Onze expeditie kende een valse start. In Nederland woedde een hevige storm met windstoten tot 120 km p/u. Hierdoor waren al diverse vluchten uitgevallen, maar onze vlucht stond lange tijd nog op het bord, dus we vertrokken vol goede moed naar Schiphol. Maar toen we net de auto hadden weggezet kwam het bericht binnen: vlucht geannuleerd.

Balen natuurlijk, maar mij hoor je niet klagen als de risico’s te groot zijn om veilig te vliegen. Een ander toestel was al naast de baan terechtgekomen.

Er werd ons geadviseerd zo snel mogelijk contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij Norwegian Airlines. Hier hadden ze nog meer slecht nieuws. Zouden we oorspronkelijk donderdag vliegen, de volgende vlucht die plek had, was pas op maandag. Niet echt een optie. De klantenservice van CheapTickets adviseerde ons om het geld van de vlucht terug te vragen en een nieuwe te boeken. Leuk advies, maar dat zou erg prijzig worden. De meeste last-minute vluchten kosten minstens vier keer zo veel, zagen we al. Maar zou er een alternatief zijn?

Een autorit naar Oslo, via Duitsland, Denemarken en Zweden, zou kunnen. We zouden ruim 14 uur onderweg zijn, maar dan zouden we de volgende dag kunnen vertrekken. Gelukkig kwam in de loop van de avond een verlossende e-mail van CheapTickets, dat er alsnog een vlucht van Norwegian was gevonden de volgende dag. Dan zou onze reis echt kunnen beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.