Vaarwel Tromsø

Onze laatste dag in Tromsø was aangebroken. De weersomstandigheden waren beroerd. Het was bewolkt en het sneeuwde. Er zouden waarschijnlijk geen noorderlichten gezien kunnen worden. Een goed moment om te vertrekken.

Voor het avondeten zochten we een tentje uit dat rendier op de menukaart had staan. Rendier-stoofpot, om precies te zijn. Een Noorse delicatesse. Het was erg lekker!

Om 20:00 uur monsterden we aan op het indrukwekkende schip de MS Trollfjord van Hurtigruten.

Op weg naar het schip liepen we langs het standbeeld van Roald Amundsen. Deze Noorse ontdekkingsreiziger was de eerste mens die zowel de noord- als de zuidpool bereikte. Lang heeft hij niet van zijn status kunnen genieten: hij kwam vroegtijdig aan zijn einde tijdens een reddingsmissie in Siberië.

De Hurtigruten vaart morgen langs de Noordkaap. Daar gaan we aan wal en daarna varen we door naar Kirkenes, vlakbij de Russische grens.

In de avond zijn vanaf het schip de noorderlichten nog te zien. Door de dichte bewolking is het geen spektakel zoals we eerder aanschouwd hebben. Maar de groene strepen in de lucht zijn onmiskenbaar.

Het reizen met Hurtigruten is vooral populair onder ouderen, van alle nationaliteiten. Het is een komisch gezicht om na zonsondergang het dek op te gaan. Kluwes mensen staan omhoog te kijken, de bittere kou trotserend. Hopend op een glimpje groene aurora. Het geeft rust dat wij het fenomeen al in volle glorie gezien hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.